15.7.2014

SKL:n leiri

Tosissaan oltiin Nemon kanssa tän vuoden Suomen Kennelliiton leirillä jo kolmatta kertaa! Tänä
vuonna oli paljon jo ennestään tuttuja matkassa, mutta porukkaa oli kyllä enemmän kuin koskaan ennen (ainakin milloin itse olen ollut). Oli kyllä mieleenpainuva leiri hyvässä mielessä! Itselläni oli mahtava leiri ja luulen, että Nemokin nautti koulutuksista ja uusista tuttavuuksista. Tänä vuonna päivässä oli 5 tuntia koulutuksia ja lajeina oli toko, palveluskoiralajit, rallytoko, junior handler ja agility.
Tokossa meillä meni yllättävän hyvin ja saatiin hyviä vinkkejä tästä jatkamiseen. Seuraaminen on alkanut sujumaan ja tokoa ohjaavan mielestä kerrankin mä menin suoraan. Paikkamakuu sujuu hyvin ja jotta Nemo menisi suoraan eikä kääntyisi mua päin maahan mennessä, ollaan vaihdettu etupalkkaan, mutta silti kontakti onneksi pysyy!
Sitten PK: esineruutua ei oltukkaan tehty, mutta N tajusi heti, etää tässähän pitää hakea (Jeeee!). Jälki sujui niin ja niin, nenänkäyttö vähän hakusessa, hehe. Hakukin sujui hyvin, alotteilijoita me siinäkin ollaan.  
Rallytokokin sujui hyvin, takapään käytön harjoittelu jatkuu, jota tarvitaan myös tokoon. Yksi uusi kyltti tehtiin nimeltään huokutus, muut oli tuttuja enemmän tai vähemmän.
JH meni kuin menikin hyvin, vaikka se onkin se laji missä minä panikoin, varsinkin yksilöarvostuluissa. Sain hyviä ohjeita ja ei sitä tiiä, jos joku mut sinne junnukehään vielä työntää (tai ehkä sittenkin eeeei)!
Agility oli joka päivä viimeisenä, mikä oli sinänsä harmi, että koirat oli jo vähän väsähtäneitä. Oikestaan näin jälkikäteen miettien se ei haitannut yhtään, ainakaan meitä, sillä jostain nemolta lyötyi sitä energiaa mennä täysillä ja vielä oikein. Kuitenkaan, koska aikaa oli suhteellisen vähän, emme kiinnittäneet paikallaan oloon huomiota vaan lähdimme lennosta/Nemosta pidettiin kiinni. Ei siitä paikallaan oloa vänkäämisestä kaikki olisi turhautuneet, minä ja Nemo varsinkin.
Tietenkin koulutusten lisäksisin oli muuta ohjelmaa esim. Match Show (tiputtiin ekalla rundilla), mielenkiintosia ja ei niin mielenkiintoisia luentoja, lajinäytöksiä (mm. suojelu, canicross yms.), loppukilpailut, koirankeirros, seuraleikit, ohjuspiilo ja lista sen kuin jatkuu.. Niinkuin alusta pystyi päättelemään meillä oli tosi mahtava leiri huipputyyppien seurassa, mm. Hanna, Riina, Heidi, Emma ja Emma! Ens vuonna uudestaan!

Kuvat: copyright Hanna-Maria K.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti